Maroko kikerhernesupp

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Kui soovid toekamat suppi, siis lisa alguses potti ka riivitud või tükeldatud porgandit ja/või peenelt hakitud suvikõrvitsat.

Neljale kuni kuuele

 

2 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 hakitud sellerivart

soola ja musta pipart

2 tl jahvatatud või uhmris peenestatud vürtsköömneid

400 g purk konservitud tomateid

näpuotsaga suhkrut

400 g purk konservitud kikerherneid

6 dl köögivilja- või kanapuljongit

1-2 sl sidrunimahla

2 sl hakitud värsket peterselli või koriandrit

 

Kuumuta potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul, sellerivarred ja veidi soola-pipart. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul ja seller on pehmed (ära pruunista!).

Lisa jahvatatud vürtsköömned ja kuumuta veel minut aega.

Lisa tomatikonserv, suhkur, nõrutatud kikerherned ja kuum puljong. Keeda tasasel tulel 5 minutit.

Lisa sidrunimahl ning hakitud maitseroheline, maitsesta ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

 *   Kui soovid supile rohkem särtsu, siis võid lisada veel hakitud küüslauku ja riivitud ingverit (1-2 tl), samuti võib siin kasutada nt harissa-pastat.

 *   Veganlikus versioonis kasuta kindlasti köögiviljapuljongit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid