Küpseta lihtne ja maitsev kõrvitsapirukas

kodus.ee
Merrit Kiho, kõrvitsapirukas
Kodurestorani MerMer perenaise Merrit Kiho kõrvitsapirukas | Shutterstock

Mis võiks olla mõnusam, kui nautida sügisõhtul pere seltsis maitsvat ja lihtsasti valmivat kõrvitsapirukat! Oma suussulavat retsepti jagab Merrit Kiho, kodurestorani MerMer perenaine - MerMer hõrgud jõulueelsed road ongi kõrvitsale pühendatud.

"Väga mõnus kooslus on kõrvits ning salvei nagu allpoololevas pirukas. Nõuanne aga nendele, kes kitsejuustu tõepoolest ei armasta - kasutage selle asemel riivitud parmesani või Västerbottensost juustu," kõlab MerMeri perenaise soovitus.
 

Kõrvitsa ja kitsejuustu pirukas

Põhi:

3 dl (180 g) jahu

75 g võid

3 spl külma vett

Täidis:

400g kooritud ja seemnetest puhastatud kõrvitsat

15-20 salveilehte

50 g võid

2 spl oliiviõli

1dl purustatud mandleid

Ühe sidruni riivitud koor

150 g pehmet kitsejuustu

2 muna

2dl vahukoort

Maitsestamiseks pipart ja soola
 

Valmistamine:

Põhjaks näpi koostisained või lase seda köögikombainil teha ühtlaseks taignaks. Jaga tainas ühtlaselt ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtele. Mina kasutasin 25 cm läbimõõduga vormi. Aseta külmkappi ootele. Täidiseks lõika kooritud ja seemnetest puhastatud kõrvits väikseteks tükkideks. Küpseta kõrvitsat võis ja oliiviõlis keskmisel kuumusel, kuni tükid on parajalt pehmed ( nii et hambatikk vabalt torgates sisse läheb ). Lisa pannile hakitud salveilehed, sidrunikoor ja purustatud mandel. Maitsesta soola ja pipraga, Prae veel mõned minutid. Vala sisu külmast võetud pirukapõhjale. Vahusta omavahel munad ja vahukoor. Viiluta kitsejuust umbes cm paksusteks viiludeks. Jaga täidisele ja vala peale munasegu. Küpseta pirukat 220 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Kaunista salveilehtedega ja serveeri koos meelepärase salatiga.

Sarnased artiklid