Kukeseene-suitsukanapirukas

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Kui metsaretkelt või turulkäigult on kaasa toodud kuldkollaseid kukeseeni, on aeg valmistada üks tõeliselt kodune ja maitseküllane pirukas. See valmib üsna lihtsalt ja rõõmustab kindlasti kõiki, kes seeni armastavad.

8 tk

Põhi:

100 g võid

2,5 dl täisteranisujahu

1 dl riivitud Cheddari juustu

1–2 tl kuivatatud tüümiani

0,5 tl soola

 

Täidis:

200 g kukeseeni

0,5 tl soola

150 g suitsukanaliha

200 g maitsestamata toorjuustu

1 dl hapukoort või Kreeka jogurtit

2 muna

1 dl riivitud Cheddari juustu

praadimiseks 2 sl võid

 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika või kuubikuteks. Lisa hulka jahu, sool, riivjuust ja tüümian. Esmalt haki noaga või näpi sõrmedega puruks ja siis suru ühtlaseks tainaks. Kui segu on liiga kuiv, siis lisa veidi külma vett.

Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 25–26 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja külgedele. Kata tihedalt teise küpsetuspaberiga ning eelküpseta 10 minutit. Alanda ahju temperatuur 175 kraadile.

Tõsta mõned väiksemad ja ilusamad seened kõrvale. Puhasta ja tükelda ülejäänud. Prae pannil võis, kuni vedelik on eraldunud, ja maitsesta soolaga. Haki suitsukana. Sega praetud seened, suitsukana, toorjuust, hapukoor ja munad. Tõsta segu eelküpsetatud põhjale ja puista peale riivjuust.

Küpseta ahju keskosas 35–40 minutit, kuni täidis on tahe. Enne serveerimist lase pirukal korralikult jahtuda.

Vahetult enne serveerimist prae kõrvale tõstetud kukeseened võis läbi ja kaunista nendega pirukas.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid