PÕHI
150 g võid
1 ½ dl fariinsuhkrut
2 muna
1 munavalge
1 dl kamajahu
1 dl nisujahu
½ dl kartulijahu
2 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1/ 2 tl kaneeli
TÄIDIS
100 g võid
1/ 2dl tuhksuhkrut
1 munakollane
3 tl vaniljesuhkrut
KATTEKS
5 dl mustikaid
2 dl mahla
1 dl moosisuhkrut
• Määri muffinipanni vormid võiga ja puista üle kamajahuga.
• Vahusta või ja suhkur. Lisa segades munad ja munavalge. Sega omavahel kuivained ning lisa taignale.
• Jaota taigen muffinivormidesse ja patsuta jahuste näppudega põhjale ja servadele.
• Küpseta 175-kraaises ahjus umbes 20 minutit. Enne vormist väljavõtmist lase muffinitel natuke jahtuda.
• Vahusta kergeks vahuks või, suhkur, munakollane ja vaniljesuhkur. Jaga täidist muffinitele ja tõsta peale mustikad.
• Kuumuta mahl ja sega hulka moosisuhkur. Lase korraks keema ning jahuta. Pintselda või tõsta želee mustikatele.
• Piruka võid küpsetada ka lahtikäivas koogivormis.