Käes on kuklipäev! Mitut moodi vastlakuklid

Pille Petersoo
Miks piirduda vaid ühe vastlakukliga, kui saab teha mitme erineva maitsega kuklikesi. | Juta Kübarsepp

Tavaliselt piirdume vaid ühe klassikalise vastlakukli variandiga. Meie proovime ja soovitame küll mitut varianti!

Kas teadsid, et traditsiooniliselt panid rootslased vastlaõhtul lihtsa nisukukli supitaldrikusse, valasid peale sooja piima ja sõid seda lusikaga (hetvägg)?
Nüüd eelistavad rootslasedki pigem moodsamat, vahukoorega varianti, aga kuklisse on peidetud ka martsipani (semla) – ja söövad nad seda vastlatest kevadpühadeni.
Martsipaniga täidetud kukkel on paljude maarjamaalaste jaoks liiga rammus ja magus, nii leiate sellest ajakirjast veidi eestlaslikuma vastlakukli retsepti. Et aga igav ei hakkaks, soovitan ka tõmmusid ning hapukate marjatäidistega kukleid!

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid