Eestlaste lemmik frikadellisupp veel maitsvamalt ja tervislikumalt

Britt Paju
Britt Paju

Üht eestlaste suurt lemmikut, frikadellisuppi,  on võimalik valmistada veelgi tervislikumalt ja seejuures ka veelgi maitsvamalt.

„Selles supis on üheskoos suurepärased maitsed, märkimisväärne kogus köögivilju ning seedimisele kerge kanaliha, mille tulemusena võiks öelda, et on sündinud frikadellisupp 2.0,“kommenteerib Talleggi saadik Teele Teder. 

Kanafrikadellide ja suvikõrvitsanuudlitega supi tegemiseks läheb vaja:

300 g Fitness kanafilee hakkliha

1 muna

1 küüslauguküüs

2 sl hakitud värsket peterselli

¼ tl kuivatatud punet

1 tl meresoola

¼ tl musta pipart

1 sl täistera kaerajahu


Supp:  

1,5 l kanapuljongit

1 suvikõrvits

1 sellerivars

1 porru (ainult valge osa)

2-3 porgandit

1 sl oliiviõli

soola, pipart

maitserohelist (tilli, petersell)

Valmistamine

Frikadellide valmistamiseks sega kokku hakkliha, hakitud küüslauguküüs, muna, jahu ja maitseained. Kuumuta potipõhjas õli ja kuumuta kergelt eelnevalt kooritud ja viilutatud porgandid, pestud ja viilutatud porru alumine heledam osa ja viilutatud sellerivars.
Vala peale puljong ja keeda umbes 10 minutit.
Lõika suvikõrvits kas julienne-lõikuri või spiraallõikuri abil „nuudliteks“ või kasuta selleks lihtsalt tavalist nuga ja lõika suvikõrvitsast pikad peenikesed ribad. Veereta teelusikatäie hakklihasegu kaupa märgade käte vahel valmis frikadellid ja tõsta need keskmisel kuumusel muliseva supi sisse. Keeda u 3-4 minutit, kuni frikadellid pinnale tõusevad. Lisa suvikõrvitsanuudlid ja lase veel korraks keema tõusta.

Maitsesta ja lisa ürdid ning serveeri.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid