Ahjus küpsetatud toorvorstid kirsstomatite ja palsamiäädikaga

Pille Petersoo
Ahjus küpsetatud toorvorstid kirsstomatite ja palsamiäädikaga. | Juta Kübarsepp

Pisikesed ja maitserikkad kirsstomatid on omal kohal nii peolaual kui ka lihtsalt niisama – igal sumedal suvisel õhtul või säraval hommikul, mis väärib kirkaid värve ja intensiivseid maitseid. Väheste komponentidega Itaalia-pärane maitserikas roog. Võid kasutada nii veise-, lamba- kui ka sealihavorste. Arvesta kaks jämedamat või kolm peenemat vorsti sööja kohta.

Neljale

Tarvis läheb:

8–12 kvaliteetset toorvorsti
6–8 küüslauguküünt
3 väikest sibulat
3 sl õli
500 g kirsstomateid
5 sl palsamiäädikat
peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart


Koori küüslauguküüned ning suru noaga lamedaks. Koori sibulad, lõika neljaks kuni kuueks sektoriks.

Pane vorstid suurele ahjupannile, nirista peale õli. Lisa küüslauguküüned, sibulasektorid ning maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega hoolega läbi, nii et kõik vorstid oleksid õliga kaetud ning sibul-küüslauk ühtlaselt jaotunud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni vorstid pruunistuma hakkavad.

Võta ahjupann välja, pista kirsstomatid vorstide vahele ning nirista peale palsamiäädikas. Sega läbi.

Pane veel 15 minutiks ahju, kuni kirsstomatid on pehmed ja vorstid läbi küpsenud.

Rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks ning puista valmis roale.

Kõrvale paku krõbeda koorega nisuleiba, mille abil sööjad saavad küüslaugu, basiiliku, tomati ja palsamiäädikaga maitsestatud isuäratavad pannimahlad hästi kätte.

Nipp: Kui tomatid on hapukad, siis lisa koos palsamiäädikaga ka teelusikatäis suhkrut.

 

 

Sarnased artiklid