Viinapuu on vastupidav ja ulatusliku võraga ronitaim, mille võrsed kinnituvad toe külge köitraagudega. Võrsete rohkuse ja neile kasvavate jõuliste ennakvõrsete tõttu vajab taim pidevat hoolt.
Mänd, kuusk, lehis ja nulg pakuvad peale silmailu ka väärt toorainet kulinaarseteks katsetusteks.
Peaaegu kõikide mändide võrsed on leidnud laialdast kasutamist nii sees- kui ka välispidiselt.
Üks tähtsamaid töid kasvuhoones on kõrgekasvuliste (indeterminantsed) tomatitaimede lehekaenaldest külgvõrsete eemaldamine.
Kõrgeid sorte kasvatatakse üheharulisena.
Sibulale vahelduseks võib talvisel aknalaual kasvatada vitamiinisalatiks ka küüslauguvõrseid.
* Võta kopsakam liitsibul.
* Eemalda väline paberjas kest, nii et üksikud küüned oleksid näha.
Loodus ulatab noorte kuusekasvude näol meile toitu, mille kasvatamiseks ei pea üldse vaeva nägema.
Sel ajal, mil hariliku kuuse võrsed on veel pehmed ja õrnad, tuleb haarata korv ja korjata neid puhtast loodusest (suurest maanteest kaugemal) suisa kilod
Elulõngade (Clematis) arvuka pere võib laias laastus jagada kaheks: suure- ja väikeseõielised. Tavaliselt seostub sõna „elulõng” ikka nende esinduslikumate, suureõielistega. Üleni õitega kaetud elulõng on omaette vaatamisväärsus.
Hernevõrsed kasvavad ruttu ja maitsevad täpselt samamoodi kui rohelised herneterad või suhkruherne kaunad.
Võta lai madal anum. Piisab, kui mulda on 4–5 cm. Tee see parajalt niiskeks (mitte liiga märjaks!) ja lao terad tihedalt üksteise kõrvale.