Õunasiidris koos õuntega hautatud sealiha on tuntud Normandia köögi klassika, kuid sobib ka Eesti köögi kullavaramusse. Pikk haudumine muudab liha pehmeks, samal ajal kui leem podiseb mõnusalt tummiseks.
Mõnikord on abiks ja meeldetuletuseks lihtsad nipid vanaemade põlletaskust: kas tead, kuidas piparkooke kõige parem oleks hoida ja kuidas jõuluhani krõbekuldse kuue saab?
Piparkoogid suletud küpsisekarbis
Kes tahab, et jõulupräänikud ja piparkoogid kaua
Jõuluajal ei pea vürtsid jääma üksnes krõbedatele piparkookidele maitse andmiseks, vaid sobivad imeliselt ka näiteks majoneesiga valmistatud heledatesse küpsistesse.
Detsembrikuu ja jõulud tähendavad lõputuid pidusööminguid ning erinevate maitsetega kat
Karrikaste sobib väga hästi ka tsukiini või paprika täidiseks.
8 portsjonit
Maitsestatud riis
1 sl õli
murulauku või sibulapealseid või porru rohelist osa
2,5 dl täisterariisi
5 dl vett või köögivilja- või kanapuljongit
1 dl jämedalt riivitud porgandi
Kevadiste muutlike ilmadega söö rohkem sooja andvaid ja vürtsikamaid toite – selleks sobib suurepäraselt tervislik kanahautis.
4 portsjonit
400 g kanafileetükke
500 g porgandeid
150 g külmutatud spinatit
4 dl kookospiima
1 purk kikerherneid
1 sibul
2 k
Kui eksootilised toidud sulle meeldivad, siis varu oma köögikappi mõningaid Tai roogade valmistamiseks vajalikke toidu- ja maitseaineid.
1. Tsitrusemaitseid annavad sidrunrohi, laim ja laimilehed.
Traditsioonid on kanged ja jõulised. Üks paljudele rahvastele tuttavaid jõulukombeid on hakata külmale vastu mahlast millegi väheke kangemaga.
Jõulukuu on traditsiooniline hõõgveini nautimise kuu.
Vürtsikas nostalgiaamps rammusal rukkileivaviilakal kuldkollase rebuga munaratta all, kaunistatud rohelise sibulaga, on sinimustvalgetel tähtpäevadel asendamatu.