Naat ja nõges sobivad kenasti toidulauale.
KEVADINE NAADIPIRUKAS
See pirukas on inspireeritud Kreeka köögist, kus erinevate mõrkjate metsikute roheliste taimede söömine veel põlvkond-paar tagasi täitsa tavapärane oli.
Tänapäeva muutlikus maailmas, kus suur osa aianduslikest mõttemallidest on leidnud uue ilme, tuleb pikalt kaaluda, kas umbrohi on peenras vaenlane või hoopis sõber, elurikkuse kandja.
Konservatiivsete aednike koolkonna esindajate sõnul loetakse peenras
Võilill on küll tülikas muru-umbrohi, kuid teda saab edukalt aias ära kasutada. Võta temast praegu viimast!
Võilille saab rakendada väetamisel ja taimekaitses.
Paljudes aedades katavad maapinda kenad tänavakivid või kiviplaadid. Nendega kaasneb aga üks probleem - paratamatult koguneb kivide vahele mulda ja sodi, mis on heaks pinnaseks umbrohule.
Kõige kindlam on rohelisi umbrohuks peetud taimi kasutada segasalatites koos tuntud taimedega, õitest või juurtest teha aga teed – nende liiga suurtes kogustes söömine võib tekitada tervisehäireid.
Kaubalettide küllusest hoolimata tekitavad kevadpäikese
Pirukasse võib panna kõike söödavat rohelist, mis parajasti nina maast välja pistab.
Põhi:
3 dl nisujahu
1 pakk kuivpärmi
1 tl suhkrut
½ tl soola
1 dl kuuma vett
1 munakollane
2 sl vett
1 sl õli
Täidis:
200 g toorjuustu
100 g ürtidega toorjuustu
4 mun
Raskeks teeb võililledega võitlemise see, et neid on lihtsalt nii palju ja ümbruskonnast lendab seemneid pidevalt juurde.
Võilill paljuneb enamasti lendviljadega. Hõredas murus on „langevarjuga” saabunud seemnetel laialt ruumi end kasvama sättida.