Väldi enamlevinud vigu kapsa hapendamisel!
Kodu & Aed
Kui kapsast hapendada ilma soolata, siis peab käärimine algama kohe. | Shutterstock

Hapukapsas on meie jõululaua lahutamatu osa ja muidugi suur lemmik kogu talve jooksul. Mis saaks aga veel parem olla, kui isetehtud hapukapsad. Mõnikord ei pruugi aga kapsa hapendamine õnnestuda. Mis võis valesti minna? 


Mis juhtus, kui valmis hapukapsas on ...

... liiga hapu? Ruum oli hapnemise ajal liiga soe. Maitse mahendamiseks pese kapsas enne tarvitamist sooja keedetud veega läbi ja suru kergelt kuivaks. 

... tume? Põhjus võib olla liiga väheses hapendamisvedelekus või siis puutus kapsas kokku õhuga. Kapsast töödeldi raudesemega. Puutünn oli halvasti pestud. 

... roosakas? Kapsas hapnes liiga madalal temperatuuril..

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid