Tee ise | Hapukapsas oma kapsapeadest
Kaja Kurg
Igati kasulik ja vitamiinirikas. | Shutterstock

Aastavahetuse peolaua jaoks on paras aeg kapsas hapnema panna detsembri esimestel päevadel, sest värskelt valminud hapukapsas on alati maitsvam kui see, mis kauem seisnud.

Hapendamiseks sobivad põhimõtteliselt kõik valge peakapsa sordid, kõige paremini aga need, millel on õhukesed peenete roodudega lehed, tihke pea ja lühike sisevars. Paljud sordid ongi aretatud spetsiaalselt hapendamiseks.

Kõige maitsvama hapukapsa saamiseks tasub kasvatada keskvalmivaid sorte, sest need on varajastega võrreldes suhkrurikkamad. Keskvalmivate sortide kasvuaeg ehk aeg.

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Sarnased artiklid