Õhkõrn riisibubert

Kristi Rebane
27.01.2023
Kristi Rebane

Bubert ehk munavahuga õhuliseks klopitud jahu- või mannapuder on paljude lapsepõlve lemmikmagustoit. 

Kas oled proovinud bubertit teha aga klassikalise nisumanna asemel riisimannaga? Mahe puder sobib imeliselt kisselliga ning seda saavad süüa ka gluteeni vältivad magusasõbrad. Võid meelepärase marjakisselli poest osta või valmista see kas marjamahlast või veest ja marjadest ise. Imehästi sobib bubert näiteks sõstra- või mustikakisselliga.

VAJA LÄHEB:

1 l piima
6 kuhjaga sl riisimannat
4 suurt muna
3 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Lisaks:

näpuotsatäis soola
serveerimiseks marjakisselli või kompotti

 

VALMISTA MAGUSTOITU NII:

1. Kuumuta piim keemiseni, sõrista sisse riisimanna ja keeda 5 minutit, kuni saad vedela pudru.

2. Eralda munakollased -valgetest ning vispelda rebud koos suhkrutega heledaks. 

3. Sega paar lusikatäit putru munavahu hulka, et temperatuure ühtlustada,

ning vala seejärel munasegu pidevalt segades ülejäänud pudru juurde potti. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades paar minutit.

4. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga ja lisa paaris jaos potti. Kuumuta bubertit pidevalt segades veel pool minutit ja tõsta valmis magustoit kaussidesse jahtuma. Serveeri bubertit jahtunult kisselli või kompotiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid