Aprikosenkuchen

Pille Petersoo
06.08.2019
Mahlane aprikoosikook. | Juta Kübarsepp

Magusalt mahlakas aprikoosikook sobib igaks puhuks. 

180 g (3 dl) nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

näpuotsaga soola

3 suurt muna

170 g (2 dl) suhkrut

60 ml (2 sl) piima

180 g sulatatud võid

10–12 aprikoosi

Lisaks

2 sl peensuhkrut


Kuumuta ahi 160 kraadini.

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool.

Vahusta teises kausis munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.

Sega munavahu hulka kuivained, siis piim ja seejärel jahtunud sulavõi.

Vooderda 24 cm või 26 cm lahtikäiv ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi.

Pese aprikoosid, lõika pooleks ja eemalda kivid. Laota aprikoosipoolikud vormi – lõikepind võib jääda nii üles- kui ka allapoole. Vajuta aprikoosid kergelt taina sisse.

Küpseta 160-kraadises ahjus keskmisel siinil 40 minutit. Siis võta kook korraks ahjust välja ja puista peale 2 sl peensuhkrut. Küpseta veel 20 minutit.

Sarnased artiklid