4 suupistet pidulauale

Pille Petersoo
01.02.2013
Soolased suupisted pidulauale | Juta Kübarsepp

Neli soolast suupistet, mis on inspireeritud Eesti Vabariigi sünnipäevast, kuid sobivad kenasti igale pidulauale!

Peedikreem

150 g maitsestamata toorjuustu

75 g keedetud, aurutatud või röstitud peeti

1 kuhjaga tl riivitud mädarõigast

näpuotsaga soola

serveerimiseks rukkileiba

1. Hõõru toasoe toorjuust, peenelt riivitud peet ja mädarõigas ühtlaseks. Maitsesta vähese soolaga. 

2. Serveerimiseks lõika rukkileivast väikesed kettad. Tõsta igale rukkileivale veidi peedikreemi või suru peedikreem leivaviiludele kondiitripritsi abil.

 

Kitsejuustukreem

100 g pehmet kitsejuustu (soovitavalt kodumaist)

100 g maitsestamata toorjuustu

musta pipart

serveerimiseks rukkileiba

kaunistamiseks rukkilille õielehti

1. Hõõru toasoe toorjuust ja kitsejuust ühtlaseks, maitsesta musta pipraga. 

2. Serveerimiseks lõika rukkileivast väikesed kettad. Tõsta igale rukkileivale veidi kitsejuustukreemi või suru kitsejuustukreem leivaviiludele kondiitripritsi abil.

Kaunista rukkilille õielehtedega. Rukkilille kuivatatud õielehti müüakse apteegis!

 

Kilupallid

150 g maitsestamata toorjuustu

150 g vürtsikilufileesid

1 sl hakitud värsket tilli

veeretamiseks riivleiba

serveerimiseks kurgiviilakaid

1. Nõruta vürtsikilufileed ning haki hästi väikesteks tükkideks. Sega koos toorjuustu ja hakitud tilliga ühtlaseks ja pane segu külmkappi tahenema. 

2. Serveerimiseks võta teelusika abil vürtsikilusegu, vormi pallikesteks ning veereta riivleivas. Aseta nt kurgiviilakale.

 

Seenesalat

200–300 g soolaseeni 

1 tavaline või punane sibul

1 sl hakitud värsket tilli 

150 g paksemat hapukoort

musta pipart

serveerimiseks rukkileiba või väikeseid näkileivakorvikesi

1. Leota soolaseeni külmas vees ja haki hästi peeneks. Haki sibul hästi peeneks. 

2. Sega kõik komponendid omavahel. 

3. Tõsta salat näkileivakorvikestesse, kaunista punase sibulaga.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid